Naša zgodba

Nastanek

Našemu predstavniku Dominiku, so po njegovem koncertu iz avtomobila ukradli cajon, ki mu ga je oče Dušan kupil za rojstni dan. Ker je Dominik ostal brez cajona, se je Dušan odločil, da ga bo naredil sam. Z orodjem, ki ga ima najverjetneje vsako gospodinjstvo, ga je izdelal na podstrešju domače hiše. Takoj se je izkazalo, da ta cajon zveni boljše, kot tisti kupljeni. Ker Dušan stremi k popolnosti, je bil prepričan, da ga lahko še izboljša.

Tako se je začela naša zgodba…

Razvoj

Vsak cajon je ročno izdelan in unikaten!

Skozi leta preizkušanja različnih vrst lesa smo se izpopolnjevali in odkrili tisto, kar daje DP cajonom svojevrsten zvok. Tako vam ponujamo cajone s posebno izbranimi vrstami lesa, kot so: palisander, padouk, makassar, češnja, oljka…

“Najslišnejša” lastnost DP cajonov je velik kontrast med globokim, prodornim basom ter preciznim in odzivnim “snare” zvokom. Iz zgornjih kotov cajona dobimo zvok “clicka”, ki prispeva k raznolikosti zvokov, s katerimi lahko nadomestiš celotni set bobnov.

Družinsko podjetje

Dober glas seže v deveto vas, zato se je povpraševanje po cajonih povečalo. Celotna družina je združila moči in začela z delom. Vsak od nas ima v DP svojo vlogo.

Dominik Pavlenič
Predstavnik

Dominik Pavlenič je študent tolkal na Akademiji za glasbo v Gradcu. Z leti izkušenj igranja na različne cajone si je pridobil veliko znanja, ki ga sedaj uporablja pri preizkuševanju vsakega DP cajona. Je pobudnik zvokovnih sprememb in izboljšav. Je glavni predstavnik izdelkov DP.

Davorin Pavlenič
Skrbnik družbenih omrežij

Davorin Pavlenič je pomočnik pri izdelavi cajonov in administrator spletnih strani. Zaslužen je za vse fotografije in video posnetke DP izdelkov ter upravljenje družbenih omrežij.

Dušan Pavlenič
Izdelovalec cajonov

Dušan Pavlenič je profesionalni glasbenik, učitelj kitare, v DP pa vodja celotne izdelave. Je realizator vseh idej, predlogov in izboljšav. Je človek, ki stoji za vsakim DP cajonom.